Utställning!!

Nu äntligen är det spikat och klart!
V28   9/7 – 15/7 har jag utställning i Harg på Bruksgården.

Nu börjar den verkliga utmaningen, att få fram tavlor att ställa ut. Det är nu 159 dagar kvar....
Trodde inte riktigt att jag skulle få en vecka utdelad, men så blev det så iaf :)

Får se hur det blir, men tanken är att det ska bli ett genomgående tema, eller fler teman. Men allt kommer att bestämmas under resans gång.

Dax att sätta fart....

lååång tid mellan inläggen

Som vanligt så e jag kass på att uppdatera här.
Denna gången så skyller jag på att jag jobbar på ett hemligt projekt :) Har en beställning som jag helt enkelt inte kan skriva om och visa bilder på....än ;) Men det kommer.
Är en riktigt rolig beställning faktiskt, men  jag ska försöka jobba med annat på samma gång för att försöka hålla bloggen i liv...

Hur som haver så kommer det att bli tätare med inlägg här när jag väl kommer igång med jobben inför utställningen.Nytt projekt

Nu har jag börjat på någe nytt...o d kommer bli....en hund :)

Har precis börjat, får se, men d kanske kommer bli en steg för steg serie med denna.

Jack Sparrow klar...

Nu är Jack klar.
Tanken va egentligen bara att kladda lite för att testa nya pennorna, men det urartade och jag kände mig tvungen att göra klar den.  Med det i åtanke så är ju inte likheten slående, vilket e lite synd. Men iom att det var en kladd från början så kan man inte göra om det som redan var gjort...

Hur som haver så använde mig av olika pennsorter. 
Derwent Charcoal, Conté Fusain Charcoal, Faber Castell Pitt Charcoal samt Derwent Tinted Charcoal samt olika kol block.
För utjämning använde jag diverse penslar, stompfers samt toa papper.
För highlights använde jag mig av knådgummin, vanligt radergummi, elektriskt radergummi samt Derwents vita kolpenna.


Just med kol så får man inte riktigt till dom där små detaljerna, eller ja, jag får inte till det iaf hahaha, men på avstånd ger den ett skapligt intryck iaf. Det jag gillar med kol är djupet man kan få till, kontrasterna mellan riktigt ljust o riktigt mörkt, vilket är omöjligt att få med grafitpennor.
Nu ska jag börja på något nytt...har dock inte klurat ut vad än....

Mer än bara ett laptop bord...

Frun kom tidigare på ett förslag till ett litet ritbord som jag kunde använda när jag ritar. Vill ha något som är lutat och inte plant.
Ikea hade det perfekta lilla portabla ritbordet, laptop bordet Dave :)
Klockers faktiskt o kunna sitta vart man vill.

Har idag fortsatt lite på Pirates...har inte kommit så mycket längre än igår. Sitter mest o testar mig fram o klurar på lite olika tekninker o så...
Uppdaterar under kvällen när jag kommit lite längre....

Rithörnan är nu aktiv igen...

Nu är man i full gång i rithörnan igen.
Har den senaste tiden haft lite annat o tänka på helt enkelt. Men nu är Troya levererad och klar
och det har lugnat ner sig några snäpp, eller ja det beror ju på hur man ser det.
 Troja lever om på natten då hon tycker det är helt uppåt väggarna att vara vaken på dagen och sova på natten. Nej sova på dagen o vara vaken på nattenska det vara!
 Försöka väcka henne på dagen är rent hopplöst...hon blir arg om man nu lyckas. Va iväg till sjukstugan idag för blodprov...inte ens med en stor jäkla hästnål i handen så vaknade hon.
Men om ca 3 timmar så är det full rulle hahaha.

Just nu så är jag fortfarande inne på Pirates temat. Har några nya kolpennor och kol block från Derwent som jag bara var tvungen att testa.
O som jag sagt tidigare så är kol något som jag har otroligt svårt för, så jag måste verkligen öva som tusan på det!!
Framöver så måste jag verkligen slita mig i kragen och verkligen ta mig tiden och rita. Dels har jag några beställningar, men sen så drar faktiskt tiden till utställningen ihop sig sakta men säkert. Visserligen är den i sommar, men det är sjukt mycket som ska göras tills dess...
Vet inte men jag kan aldrig tänka mig att en normalt begåvad människa bokar in en utställning (som för en hobbykluddare är ganska stor med stora ytor att täcka) INNAN man har något klart att ställa ut...men det blir lite av utmaningen i det hela.

Har även laddat ner ett film redigeringsprogram så jag kan filma det jag ritar o sedan kunna snabbspola filmen så man kan se hur bilden växer fram. Snabbspola ett 10 timmars jobb på 3 minuter är effektfullt!!
Det enda som saknas nu är någon form av kamerastativ som jag kan använda...blir nog till att snickra ihop något egenkonstruerat.

Nej nu blir det till att sova innan cirkus Troya drar igång :)